Туреччина не буде визнавати незаконну анексію Криму – Ердоган

09 березня 21:53

Росія грубо порушила міжнародне право.

 

Туреччина не визнала і не буде визнавати незаконну анексію півострова Крим військами Російської Федерації. Про це сьогодні заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком.

"Туреччина не визнала незаконну анексію Криму і не збирається цього робити", – сказав він після переговорів делегацій двох країн.

При цьому президент Туреччини зазначив, що РФ анексією півострова грубо порушила міжнародне право.

Ердоган запевнив, що його країна завжди буде підтримувати територіальну цілісність України, включаючи Крим.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко 9-10 березня здійснить офіційний візит до Туреччини. Глава держави заявляв, що планує обговорити з керівництвом Туреччини питання зміцнення обороноздатності, політичне і економічне співробітництво.

Читайте також: Росія втратила такого друга як Туреччина - Ердоган

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган перебував з офіційним візитом у Києві у березні 2015 року. А в лютому 2016 року українську столицю відвідав турецький прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу.

Зв'язки України і Туреччини міцніють на тлі різкого погіршення російсько-турецьких відносин. Вони остаточно зіпсувалися після того, як 24 листопада 2015 року турецькі винищувачі збили російський літак Су-24, що бомбардував прикордонні райони в Сирії і при цьому порушив повітряний простір Туреччини. У той же день президент Росії Володимир Путін назвав цей інцидент "ударом у спину", який завдали "прихильники тероризму".