Турчинова знову викликають на допит

14 сiчня 12:29

Сьогодні о 14.20 першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова викликають на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

 

Сьогодні о 14:20 першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова викликають на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Перший заступник голови партії «Батьківщина», колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у четвер, 9 грудня, прийшов на допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України як свідок у справі за обвинуваченням колишнього глави МВС Юрія Луценка у розкраданні бюджетних коштів.

Турчинов був на допиті у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури 29 листопада. Тоді він давав свідчення щодо використання урядом Юлії Тимошенко коштів, отриманих за продаж квот на викиди парникових газів.

2 грудня лідера БЮТ Юлію Тимошенко також допитували у Генпрокуратурі як свідка у справі про нецільове використання грошей, виділених в рамках Кіотського протоколу.

Турчинов викликався на допит до Головного слідчого управління Генпрокуратури 11 листопада 2010 року. Тоді він був допитаний як свідок у справі за обвинуваченням екс-глави МВС Юрія Луценка в розкраданні коштів.

Генпрокуратура інкримінує Юрію Луценку привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Мова йде про нарахування зайвих 40 тисяч гривень пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

Раніше Турчинова кілька разів викликали на допити до Служби безпеки України. Так, 8, 20 і 22 вересня 2010 СБУ допитувала його в якості свідка у справі про розмитнення імпортного газу.