Турчинов запевнив, що Яценюк залишиться головою ради Об'єднаної опозиції

16 листопада 05:55

Незважаючи на низьку підтримку «Батьківщини» на парламентських виборах, глава ради Об'єднаної опозиції не буде покидати свій пост. За словами першого заступника голови партії «Батьківщина» Олександра Турчинова, в тих умовах, в яких Арсеній Яценюк працював, він зробив усе, що міг.

 

Глава ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк не покине свій пост у зв'язку з низькою підтримкою «Батьківщини» на виборах до парламенту. Про це заявив перший заступник голови партії Батьківщина Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

«Я вважаю, що Арсеній Петрович відпрацював максимально можливе, в тих умовах, в яких він працював, він зробив усе, що міг ... Ні про яке складань повноважень не може бути й мови. Тому що Арсеній показав себе бійцем, і це бачила вся країна», - заявив він.

При цьому він уточнив, що висновки щодо проведення виборчої кампанії зроблені будуть. «Ви знаєте, до опозиції термін люстрація зовсім не підходить. У той же час оргвисновки будуть. Не всі рівно працювали. Були, безумовно, ті питання, де ми організаційно не допрацювали, як на рівні центральному, так і на рівні регіональних штабів», - зазначив він.

Він також зазначив, що, на його думку, в опозиційній команді тушок бути не повинно. «Я дуже сподіваюся, що ті люди, які потрапили до нас, вони все ж витримають той тиск, який безумовно буде. Я хочу в це вірити. Я хочу сподіватися, що і в інших опозиційних фракціях також будуть люди триматися тих позицій, тієї програми, яку вони обіцяли виконати виборцям», - додав він.

Нагадаємо, що ВО „Батьківщина“ отримала на парламентських виборах 101 мандат, Партія регіонів - 185, „УДАР“ - 40, ВО „Свобода“ - 37, КПУ - 32, мажоритарники-самовисуванці 43, представники інших партій - 5.

Ще в п'яти округах перемогли представники опозиції, однак влада заявила, що встановити результати в них неможливо, і має намір провести перевибори.

Про можливі конфігурації сил у парламенті читайте в матеріалі ZN.UA !zn

Читайте також:

Партії, що входять до Об'єднаної опозиції, домовилися про створення єдиної парламентської фракції

Партія регіонів назвала претендентів на посаду голови ВР. Опозиція не хоче посаду спікера - «це не ключова фігура»


В опозиції впевнені, що половина самовисуванців «не будуть танцювати під дудку ПР» в Раді

Опозиція не голосуватиме за перевибори в проблемних округах