Турчинов дізнався, що опозиціонерів незаконно прослуховують

17 серпня 09:45

Олександр Турчинов заявив, що силові структури прослуховують представників опозиції без дозволу судів.

 

Один з лідерів об'єднаної опозиції Олександр Турчинов заявив, що зараз правоохоронці стежать за опозиціонерами без отримання на це відповідних дозволів. Про це він сказав після проголошення вироку Юрію Луценку.

Винесення вироку екс-міністру Турчинов назвав "черговим брудним фарсом".

"Цинізм полягає в тому, що сьогодні співробітники силових структур взагалі проводять так звану оперативну роботу, тобто прослуховування, переслідування представників опозиції без будь-яких рішень суду, без будь-яких письмових дозволів", - сказав Турчинов.

Він також додав, що для засудження Юрія Луценка "використовували" екс-президента Віктора Ющенка.

Відповідаючи на питання, про що вони говорили з Луценком під час засідання суду, Турчинов сказав: «Ми обговорювали питання передвиборчої кампанії. Юрій, навіть перебуваючи в СІЗО, активно проводить політичну агітацію, і ми відчуваємо серйозну підтримку 5 номеру нашого списку».

Як відомо, у п'ятницю суд визнав Луценка винним в організації незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком. Суд засудив Луценка до двох років обмеження волі з поглинанням цього терміну попереднім. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура фабрикує кримінальні справи проти опозиційних депутатів, - Турчинов

Колишні силовики вимагають від СБУ та Генпрокуратури посадити Турчинова

У Донецьку проти опозиційного кандидата в депутати порушили другу кримінальну справу