Турчинов: Депутатам від опозиції погрожують за вказівкою Януковича

26 березня 14:17

В опозиції знову заявили про тиск на своїх депутатів. "Пряма атака на депутатів почалася за вказівкою президента Віктора Януковича, а координує цю роботу секретар РНБО Андрій Клюєв", - стверджує Олександр Турчинов.

 

Лідери "Батьківщини" Олександр Турчинов і Арсеній Яценюк провели брифінг
Лідери "Батьківщини" Олександр Турчинов і Арсеній Яценюк провели брифінг
В об'єднаній опозиції знову заявляють про тиск влади на своїх депутатів. Про це заявили на спільному брифінгу лідери "Батьківщини" Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк.

За словами Турчинова, у фракції є три офіційні заяви депутатів про погрози їм та їхнім родинам.

"Арсенал традиційний і нічого нового вони (представники влади) не придумали. Перший варіант - це підкуп, а другий - це залякування депутатів і членів їхніх сімей, які займаються, в тому числі, і економічною діяльністю", - сказав він.

За словами Турчинова, "пряма атака на депутатів почалася за вказівкою президента Віктора Януковича, а координує цю роботу секретар РНБО Андрій Клюєв".

Опозиціонери не назвали прізвищ своїх депутатів, яким погрожують, мотивуючи це турботою про них.

Яценюк також повідомив, що опозиція звернеться до Жозе Мануеля Баррозу і Штефана Фюле, який безпосередньо контактує з Клюєвим, з тим, щоб європейські партнери припинили контакти з цією "політично корумпованою людиною".

Він також зазначив, що опозиція вже звернулася до італійської влади з проханням відмовити у видачі Україні екс-кандидата в народні депутати Віктора Романюка, заарештованого в Мілані.

"Ми звернулися до італійської влади з інформацією щодо політично мотивовані переслідування наших партійців. Сподіваємося, що італійський суд відмовить у видачі Романюка", - сказав Яценюк. !zn

Читайте також:

Опозиція оголосила про створення революційних комітетів на Львівщині

В "Батьківщині" впевнені, що вбивцю Щербаня потрібно шукати в Донецьку

"Батьківщина" назвала арешт суперника Засухи Романюка політичною зачисткою