ЦВК завершила реєстрацію народних депутатів 7-го скликання

06 грудня 13:41

445 народних обранців, які пройшли до Верховної Ради за підсумками виборів 28 жовтня, отримали депутатські мандати.

 

Центральна виборча комісія зареєструвала останніх двох із 445-ти народних депутатів, обраних на парламентських виборах 28 жовтня.

Таким чином, ЦВК завершила реєстрацію депутатів Верховної Ради сьомого скликання.

Останніми тимчасові посвідчення народних обранців отримали Іван Попеску (№ 73) та Іштван Гайдош (№ 74), що пройшли за списком Партії регіонів. Вони були визнані обраними замість Ірини Акімової і Андрія Клюєва, які відмовилися від своїх депутатських мандатів.

- Парламент шостого скликання завершила свою роботу

Всього мандати отримали 445 народних депутатів. ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів ще у п'яти одномандатних виборчих округах у зв'язку з порушеннями законодавства при підрахунку голосів. Там будуть призначені перевибори, а поки Рада працюватиме без цих п'яти депутатів.

За результатами виборів у ВР 7-го скликання пройшли: від Партії регіонів - 185 депутатів, від ВО «Батьківщина» - 101, від партії «УДАР» Віталія Кличка - 40, від ВО «Свобода» - 37, від КПУ-32, від партії «Єдиний центр» - 3, від Народної партії - 2, від партії «Союз» - 1, від Радикальної партії Олега Ляшка - 1, а також 43 самовисуванця. !zn

Читайте також:

Перше засідання нової Ради призначено на 12.12.12

Кількість охочих примкнути до регіоналів у новій Раді не збільшилася: їх, як і раніше 223

Новий Кабмін буде призначений після обрання спікера Ради