ЦВК винесла попередження Жванії за підкуп виборців шкільною формою

06 вересня 14:55

Серед фактів підкупу виборців практично всіма кандидатами ЦВК виділив Жванію, який роздав 275 комплектів шкільної форми. У той же час, попередження ЦВК не тягне за собою зняття кандидата з реєстрації.

 

Центральна виборча комісія оголосила попередження кандидату в народні депутати Давиду Жванії, який балотується у виборчому окрузі № 140 (Одеська область) як самовисуванець.

Таке рішення прийнято на підставі визнання Одеським апеляційним адміністративним судом факту порушень з боку Жванії законодавчих норм щодо проведення агітаційної кампанії.

Водночас, за законом про вибори народних депутатів України, оголошення попередження не призводить до скасування його реєстрації та виключення з передвиборної боротьби.

Одеський апеляційний адміністративний суд 30 серпня визнав протиправними дії кандидата в народні депутати Жванії під час проведення агітаційної кампанії. Зокрема, йдеться про підкуп виборців Біляївського району Одеської області шляхом передачі 275 комплектів шкільної форми Троїцької загальноосвітньої школі. !zn

Читайте також:

Регіонали впевнені, що безкоштовна роздача їжі не є підкупом

Регіоналка Бережна роздає в Харкові гречку


Регіонал роздає передвиборну гречку в приміщенні школи (фото)

Регіонали роздають школярам у Дніпропетровську по 50 грн у конвертах (фото)