ЦВК не дозволила Лазаренку балотуватися до Ради

10 серпня 14:05

У список партії включено 42 кандидатів, в тому числі брата Лазаренка - Івана. ЦВК зареєструвала також 4-х висунутих "Громадою" кандидатів в мажоритарних округах.

 

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала партійний виборчий список від партії "Всеукраїнське об'єднання Громада" без екс-прем'єра України Павла Лазаренка.

Таке рішення було прийнято на засіданні Центрвиборчкому у п'ятницю, 10 серпня.

У список партії включено 42 кандидатів, в тому числі брата Лазаренка - Івана. ЦВК зареєструвала також 4-х висунутих "Громадою" кандидатів в мажоритарних округах.

При цьому на засіданні ЦВК про Павла Лазаренка не згадувалося, проте в кінці порядку денного засідання Центрвиборчкому стоїть питання про заяву партії "Громада" про реєстрацію кандидатів у багатомандатному загальнодержавному окрузі. Передбачається, що в цьому питанні мова буде йти про відмову Лазаренку в реєстрації.

Нагадаємо, 5 серпня з'їзд "Громади" затвердив список кандидатів у депутати. Екс-прем'єр Лазаренко і його брат - депутат Дніпропетровської обласної ради Іван очолили список кандидатів в народні депутати від цієї партії.

Лазаренко був заарештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в'язниці в очікуванні суду близько 4 років. Зараз екс-прем'єр відбуває тюремне ув'язнення у США за звинуваченням у відмиванні грошей в особливо великих розмірах. Термін тюремного ув'язнення Лазаренка закінчується 1 листопада 2012 року.

Відзначимо, що у червні 2003 року його випустили під заставу у 65 млн доларів, проте 1 жовтня 2008 екс-прем'єр вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це метою зберегти своє життя.

Американська прокуратура звинувачувала Лазаренка у здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і відмиванні $ 280 млн у 1994-1999 роках. !zn

Читайте також:

Актуальні справи минулих днів

Лазаренко знову спростував свою причетність до вбивства Щербаня

Закон України не дозволяє Шевченку стати депутатом

Балога поведе до Ради трьох братів