ЦВК доручила знищити в реєстрі виборців три тисячі двійників

11 жовтня 17:10

До ЦВК надійшли результати перевірки, відповідно до яких було виявлено 2902 повторюваних записи про громадян України. Комісія доручила органам ведення Державного реєстру виборців знищити повторювані записи.

 

Центральна виборча комісія доручила органам ведення Державного реєстру виборців знищити близько трьох тисяч повторюваних записів про виборців. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні ЦВК.

Доповідач з даного питання - заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що в Центральну виборчу комісію надійшли результати перевірки, відповідно до яких було виявлено 2902 повторюваних записи про громадян України.
Нагадаємо, керівник служби розпорядника Держреєстру виборців Артур Вітренко раніше заявив, що база даних реєстру оновлюється щомісяця: у середньому про 50,5 тис. чоловік, які придбали право голосу; 55,8 тис. - втратили право голосу; 266 тис. - змінили виборчий адресу; 62 тис. - змінили ідентифікаційні персональні дані, найчастіше прізвище. Крім того, в місяць знищується приблизно 5,7 тис. кратних включень: після того як система знаходить "двійників", проводиться перевірка за участю органів Міністерства внутрішніх справ і, якщо підтверджується кратне включення по одній людині, дані виправляються. !zn
Читайте також: