ЦВК Білорусі заявила про проблему з підрахунком голосів виборів президента

14 сiчня 12:28

Підрахунок підсумків виборів президента Білорусі затягнувся через акції опозиції, повідомила голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина.

 

Підрахунок підсумків виборів президента Білорусі затягнувся через акції опозиції, повідомила голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина.

«На жаль, я не можу сказати, який відсоток голосів віддано за якого кандидата, - сказала чиновник. - У зв'язку з останніми подіями зв'язок з ЦВК перервавя, й співробітники Центрвиборчкому сиділи у внутрішніх приміщеннях з погашеним світлом».

За словами Єрмошиної, оброблено 51% бюлетенів, але підсумки голосування поки не відомі, оскільки дані не надійшли через проблеми зі зв'язком. Білоруська опозиція одразу після закриття виборчих дільниць зібралася на несанкціонований мітинг, а потім вирушила штурмувати будинок уряду, де знаходяться рада міністрів, нижня палата парламенту й ЦВК.

Бійці спецназу й внутрішніх військ у неділю ввечері розігнали багатотисячний мітинг опозиції на площі Незалежності перед Будинком уряду Білорусії.

Сталися сутички прихильників опозиції з силами правопорядку, було затримано кілька осіб. МВС стверджує, що мітингувальники розгромили центральний вхід в урядову будівлю. Розбили вікна й двері. Лідери опозиції назвали це провокацією.

Наразі внутрішні війська витіснили більшість учасників несанкціонованої акції протесту з площі Незалежності в напрямку прилеглих вулиць. Міліціонери й військовослужбовці вишикувалися в ланцюг по периметру площі й вздовж проспекту Незалежності.

З ряду джерел надходила також інформація про потерпілих.

За матеріалами УНИАН