ТСК ВР: Власенко може бути зацікавленою особою у справі Тимошенко

06 липня 13:01

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України (ТСК ВР) з питань розслідування обставин підписання газових договорів між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» у 2009 році має намір проінформувати сторону звинувачення про те, що народний депутат, захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко «є зацікавленою особою у цій справі».

 

Комісія пояснює це тим, що С.Власенко мав відношення до керівництва Податкової служби України під час закриття ЄЕСУ.

«У зв'язку з тим, що Податкова служба зверталася щодо ліквідації ЄЕСУ і «Босфору», ми звернулися із запитом, хто був у керівництві Податкової, отримали відповідь, що на цей час в керівництві Податкової був пан Власенко, який зараз є захисником Тимошенко ... Ми запитали, коли він працював, і отримали просто унікальні відповіді. Зараз ми бачимо, що як тільки регламентний комітет за зверненнями депутатів починав розбиратися, де Власенко, він звільнявся з Податкової, як тільки ця перевірка закінчувалася, він знову туди наймався ... Ми запитали і подивимося, може якось було пов'язано, що Податкова ініціювала ліквідацію ПФК «ЄЕСУ» та ТОВ ТД «Босфору»», - підкреслила під час засідання комісії її голова Інна Богословська.

За даними комісії, Сергій Власенко обіймав посаду заступника голови Державної податкової служби України з 18 березня 2008 року по 2 березня 2009-го.