Трибуну і президію Верховної Ради розблоковано

19 березня 09:25

Депутати почали збиратися у сесійній залі Верховної Ради, незабаром парламент почне роботу.

 

Президія і трибуна Верховної Ради вільні від блокування представників фракції "Батьківщина". У залі вже зібралося близько 10 представників Партії регіонів і приблизно стільки ж від "Батьківщини".

"Депутати більшості і опозиції поступово збираються і сідають за свої місця. З імовірністю 99% блокувати парламент не будуть. Але в процесі голосування цілком можливо, що заблокують", - написав керівник прес-служби ВО "Свобода" Олександр Аронець на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

У кулуарах Ради оприлюднено порядок денний. Депутати планують затвердити сьогодні порядок денного другої сесії ВР 7 скликання, призначити ряд парламентських слухань, розглянути законопроекти, що президент повернув у парламент.

Раніше голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк пообіцяв, що 19 березня, опозиція не блокуватиме трибуну Верховної Ради, щоб парламент зміг прийняти рішення про проведення виборів мера Києва.

Нагадаємо, Верховна Рада має намір розглянути 19 березня питання про призначення дати виборів мера Києва і депутатів міськради, а також призначення дати перевиборів у п'яти проблемних округах. !zn

Читайте також:

Більшість українців схвалила блокування парламенту опозицією

Умови опозиції виконані: у вівторок Рада запрацює

Янукович ігнорує Раду через невихованих депутатів, - Єфремов