Три чверті українців хотіли б бачити сильну опозицію

27 жовтня 10:18

Більшість українців (74%) згодні з твердженням, що існування сильної політичної опозиції необхідне для стабільного розвитку України. Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією Research&Branding Group.

 

У той же час 38% українців вважають, що на сьогоднішній день політична опозиція не здійснює ніякого впливу на ситуацію. Ще 22% респондентів вважають, що опозиція впливає на ситуацію у країні позитивно, а 20% - що негативно.

Більше того, майже половина українців (42%) взагалі не вірить в існування політичної опозиції, у той час як 43% опитаних дотримуються протилежної точки зору.

Опитування проводилося в період з 2 по 12 жовтня 2011 року компанією Research&Branding Group. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2076 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%.