Три міністри висловили готовність взяти Мартиненка на поруки

21 квiтня 18:32

До Солом'янського суду приїхали керівники МОН, Мінінфраструктури та Мінмолодьспорту.

 

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов, а також міністр інфраструктури Володимир Омелян прибутку до Солом'янського суду Києва, де розглядатиметься питання про обрання запобіжного заходу екс-народному депутатові Миколі Мартиненку.

Як повідомив журналіст Євген Будерацький на своїй сторінці у Facebook 21 квітня, міністри висловили готовність взяти підозрюваного в розкраданні 17 мільярдів доларів ДП "СхідГЗК" політика на поруки.

За словами Омеляна, це рішення було прийнято під час спілкування у партійному чаті.

Омелян, Гриневич і Жданов потрапили до уряду за квотою "Народного фронту", членом парламентської фракції якого до грудня 2015 року був Мартиненко.

Крім міністрів біля будівлі суду перебувають народні депутати, в тому числі голова регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник.

Як повідомлялося, увечері 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Затримання було проведено в рамках розслідування справи про закупівлі ДП "СхідГЗК" концентрату урану через австрійську прокладку. За даними слідства, колишній член парламентської фракції "Народного фронту" Микола Мартиненко є співучасником розтрати понад 17 мільйонів доларів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

САП вимагатиме для Мартиненка арешту на 60 днів з можливістю внесення застави на суму 300 мільйонів гривень. За словами глави САП Назара Холодницкого, дана сума обумовлена тим, що оцінюється роль кожного учасника схеми.