Третина депутатів шостого скликання оцінили свою роботу «на трієчку»

07 грудня 18:41

Кожен п'ятий народний депутат зізнався, що Рада шостого скликання працювала погано. Більше половини парламентаріїв вважають, що повинні були скасувати депутатську недоторканність.

 

Більшість депутатів Верховної Ради VI скликання, яка 6 грудня завершила свою роботу, оцінюють свою роботу в парламенті як незадовільну.

Так, свою діяльність «на трійку» за п'ятибальною шкалою оцінили 31,7% народних обранців. 21,7% вважають, що парламент VI скликання працював добре, і тільки 20% - відмінно.

При цьому, кожен п'ятий народний депутат (20,0%) висловив думку, що Верховна Рада VI скликання працювала погано, а 6,6% - дуже погано, свідчать результати дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна.

Чверть народних депутатів (25,0%) вважає, що найбільш позитивні наслідки для України мав закон про позаблоковий статус України.

Далі з великим відривом слідують: закон про вибори народних депутатів України (6,7%), закон про ратифікацію договору про ЗВТ з СНД (5,0%), кримінально-процесуальний кодекс (5,0%), митний кодекс (3, 3%), закон про всеукраїнський референдум (1,7%), податковий кодекс (1,7%), «Харківські угоди» (0,3%), пенсійна реформа (0,3%), судова реформа (0,3 %), закон про мови (0,1%).

При цьому 41,7% опитаних висловили думку, що жоден з перелічених законів не мав позитивних наслідків для країни. Відповідь «інше» на це запитання дали 3,3% респондентів, а 6,7% - вагалися з відповіддю.

Близько третини народних депутатів VI скликання (35,0%) вважає, що найбільш негативні наслідки для України мали «Харківські угоди».

Далі слідують: закон про мови (16,7%), закон про вибори народних депутатів (13,3%), пенсійна реформа (8,3%), закон про позаблоковий статус України (6,7%), судова реформа (1 , 7%), закон про всеукраїнський референдум (1,7%), податковий кодекс (1,7%), закон про ратифікацію договору про ЗВТ з ЄС (0,3%), кримінально-процесуальний кодекс (0,3%) .

Вважають, що негативних наслідків для країни не мав жоден з названих законів, 5,0% опитаних. Відповідь «інше» вибрали 1,3% респондентів, а кожному десятому народному депутату (10,0%) було складно відповісти на дане питання.

Більше половини народних депутатів VI скликання (51,7%) вважає, що народні депутати VII скликання повинні були скасувати депутатську недоторканність.

Опитування серед народних обранців було проведене Інститутом Горшеніна з 4 по 6 грудня 2012 року. Вибірка дослідження була розроблена з урахуванням кількісного складу фракцій Верховної Ради. В опитуванні взяли участь 147 парламентаріїв. !zn

Читайте також:

Литвин попрощався з депутатами: Спасибі, що в спину не вистрілили


Утримання Кабміну, Ради і президента в 2013 році обійдеться українцям у 2,4 млрд гривень

Перше засідання нової Ради призначено на 12.12.12


Рада заборонила блокувати трибуну і зобов'язала депутатів голосувати