Томенко: Владі потрібно навчитися захищати українські інтереси від росіян

16 сiчня 09:07

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що українській владі у відносинах з Росією треба навчитися захищати власні економічні інтереси.

 

Віце-спікер переконаний, що історія з газовим протистоянням, яке перейшло в протистояння «сирне», в політичному сенсі говорить про те, що «українська влада не змогла запропонувати такий формат відносин з Росією, щоби нашу державу сприймали як самостійну державу з власними інтересами, а нинішню українську владу – як таку, яка здатна захищати наші інтереси», - цитує М.Томенка його прес-служба.

«Парадоксально і значною мірою трагічно для України, що російський високопосадовець з прізвищем Оніщенко глузує над українською владою, а його колега – український чиновником з прізвищем Аніщенко боїться захистити дії України», - сказав політик.

За словами М.Томенка це показовий приклад, оскільки «команда Віктора Януковича два роки тому на президентській виборчій кампанії переконувала всіх і, очевидно, щиро вірила, що можна забезпечити братерську любов з Росією, натомість, як з’ясувалося, «російська любов» базується на принципах жорсткого захисту власних національних інтересів, власної економіки, власного товаровиробника». «Тому українська влада протягом двох років радше підігрує Росії, аніж захищає українське», - додав політик.

На переконання заступника голови парламенту, «сьогодні Президент повинен як мінімум змінити уряд і чиновників, які не здатні захищати українську економіку, а стратегічно – змінити політику у відносинах з Росією, перед якою не треба звітувати про відкриття чергової російськомовної школи чи дитячого садочку та написання правильного з погляду російської історії підручника, а діяти з позиції закону і захисту національних інтересів».