Томенко: Влада склала "чорний список" депутатів, яким не дадуть комітети

18 грудня 13:08

Микола Томенко стверджує, що провладні фракції намагаються диктувати опозиції, кого ставити на чолі парламентських комітетів опозиційної квоти.

 

Провладні фракції у Верховній Раді висувають свої вимоги, кого вони не хочуть бачити від опозиції на керівних посадах тих чи інших комітетів, заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

"Влада сьогодні не тільки не готова віддати контрольні функції опозиції в низці парламентських комітетів, а й написала «чорний список» політиків, які не повинні бути головами комітетів з контрольними функціями", - повідомив політик.

За його словами, це є однією з причин, чому парламент не може працювати в нормальному режимі.

Він нагадав, що фракція Партії регіонів, перебуваючи в опозиції, отримала в 2007 році саме ті комітети, які дозволяли опозиції контролювати владу.

"Сьогодні влада не готова не те що дзеркально, хоча б частково надати такі повноваження опозиції у таких комітетах, як бюджетний, регламентний тощо", - сказав він.

За словами Томенка, представники провладних фракцій у переговорному процесі щодо розподілу комітетів "делікатно озвучують тезу, що головами у тих комітетах, які вони готові віддати опозиції, не повинні бути ті чи інші особи".

Депутат не став озвучувати прізвища тих, про кого йдеться, однак зауважив, що це стосується комітету ВР з питань євроінтеграції, свободи слова та низхки інших комітетів.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила чисельність комітетів (у парламенті буде створено 27 профільних комітетів і спеціальна контрольна комісія), однак про розподіл посад у них керівники фракцій досі не змогли домовитися. !zn

Читайте також:

Регіонали запропонували голосувати в Раді тільки по четвергах

Рада створила новий комітет для сина Азарова

Депутати попрацювали годину і влаштували собі 25-денні канікули

Курильню у Верховній Раді ніхто не закривав