Томенко: Тимошенко буде лідером «Батьківщини» при будь-якому рішенні суду

03 серпня 10:56

Незалежно від рішення суду у «газовій справі» проти екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко питання зміни лідера цієї партії не виникне. Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

 

«На щастя, суди не приймають рішення, хто буде керівником партії. Будь-яке рішення суду не знімає питання лідерства Тимошенко у партії. Вона була і залишається керівником партії», - сказав він.

Політик зазначив, що в даний час Ю.Тимошенко - «найпопулярніший політик у середовищі опозиції». Віце-спікер також переконаний, що влада поспішає з підготовкою вироку щодо Ю.Тимошенко до 24 серпня - Дня Незалежності, але при необхідності президент України Віктор Янукович його скоректує - «прибере там якісь пункти».

Він вважає, що вирок може бути оголошено вже на початку вересня. Окрім того, на його думку, у разі неправомірного рішення суду можлива активізація вуличних акцій протесту українців восени. Віце-спікер також розповів про плани партії щодо парламентських виборів у 2012 році.

«Формат участі нашої фракції у парламентських виборах - будемо обговорювати ... Хто братиме участь у парламентських виборах, як ми будемо працювати - ці питання ми для себе вирішимо», - зазначив він.