Тимошенко знову запросили закордон – в Оттаву на сесію канадського парламенту

22 вересня 10:40

Екс-прем’єра Юлію Тимошенко запросили відвідати Оттаву для зустрічі з канадськими парламентарями і взяти участь у 41-й сесії парламенту. Про це повідомили в прес-службі партії "Батьківщина".

 

Відповідне запрошення надіслав голова Ліберальної партії Канади – однієї з найбільших та найстаріших партій країни - Боб Рей.

"Як лідер Ліберальної партії Канади я маю честь запросити Пані Юлію Тимошенко, колишнього прем‘єр-міністра України та лідера демократичної опозиції, до Оттави для зустрічей з канадськими парламентарями та для участі у 41-й сесії Парламенту", - йдеться у листі.

Голова Ліберальної партії Канади висловив стурбованість останніми подіями в Україні, "особливо це стосується політично-вмотивованих арештів багатьох опозиціонерів, включаючи Пані Тимошенко".

Він наголосив, що після набуття незалежності 20 років тому, Україна досягла вагомих успіхів на шляху до демократії.

"Канада спостерігала за змінами та активно підтримувала багато з них. На жаль, з превеликим сумом ми спостерігали за останніми подіями в Україні, зокрема, за арештом Пані Тимошенко", - йдеться у повідомленні. Б.Рей зазначив, що Канада та Україна є давніми друзями.

"І я сподіваюся, що моє запрошення та візит Пані Тимошенко до Оттави сприятимуть розвитку демократії в Україні", - наголосив канадський парламентар.

Нагадаємо, Ю.Тимошенко вже запрошували відвідати Брюссель для зустрічі з провідними європейськими політиками. Про це заявив генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес Істуріс, повідомляє прес-служба БЮТ.

Нагадаємо, що Ю.Тимошенко вже запрошували на щорічний економічний форум, який відбувся в Польщі 7-9 вересня 2011 року за участю президента Європарламенту Єжи Бузека.

Як відомо, Канада висловлювала занепокоєння справою Ю.Тимошенко, посол Канади в Україні Даніель Карон заявив, що прем’єр-міністр Канади Стивен Харпер просив його щодня доповідати про новини з Печерського суду.