Тимошенко знову відмовилась від огляду судмедекспертом

26 квiтня 08:18

Про відмову від медичного огляду судмедекспертом і лікарями Качанівської виправної колонії був складений відповідний акт.

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова, у черговий раз відмовилася від огляду судмедексперта, повідомила 26 квітня судово-медичний експерт Світлана Светінська.

"Сьогодні мене запросили для проведення огляду Тимошенко з метою встановлення наявності тілесних ушкоджень і механізму їх походження. Я зайшла до неї, пояснила процедуру, після цього вона відмовилася", - розповіла Светінська.

"Тимошенко висловилася так, що відмовляється, тому що це більше політичне явище, ніж медичне. Отже, процедура проведена не була", - пояснила судмедексперт.

На запитання, що може пояснити судово-медична експертиза, Светінська розповіла: "Перше, - це докладний опис локалізації ушкоджень, якщо такі є, механізм їхнього походження, тобто від удару, або від натискання, або іншого походження. Також я можу встановити давність походження ушкоджень, тобто, наприклад, один день цього пошкодження або тиждень".

Карпачова «особисто переконалася» в наявності тілесних ушкоджень у Тимошенко

У свою чергу прес-служба Державної пенітенціарної служби України повідомила, що під час візиту судмедексперта у Качанівську колонію Тимошенко перебувала у лежачому положенні на ліжку.

Про відмову від медичного огляду судмедекспертом і лікарями Качанівської виправної колонії був складений відповідний акт.

Нагадаємо, 24 квітня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

24 квітня екс-прем'єр вже відмовлялася від огляду. !zn

Читайте також:

«Скривдженій» Карпачовій вірити не можна, - Партія регіонів

Карпачова просить Генпрокуратуру покарати причетних до «тортурам» над Тимошенко

Ситуація навколо Тимошенко - «чергова провокація» під відкриття сесії ПАРЄ, - Партія регіонів

Тимошенко: Я думала, що настали останні хвилини мого життя