Тимошенко: «Жалюгідна політична особа» Янукович неспроможна осягнути значення Бандери

14 сiчня 12:31

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що президент Віктор Янукович неспроможний осягнути справжню роль Степана Бандери в історії України.

 

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що президент Віктор Янукович неспроможний осягнути справжню роль Степана Бандери в історії України.

«Сьогодні президент України хоче репресувати не тільки діючих політиків, а ще і справжніх героїв України. Тому мені дуже шкода, що така жалюгідна політична особа, як Янукович, намагається через суди і через свої вказівки когось робити або не робити героями», - заявила Юлія Тимошенко, коментуючи рішення суду, яким скасовано указ про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Нагадаємо, в середу, 12 січня 2011 року, прес-служба президента повідомила про те, що указ про присвоєння провідникові Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Герой України визнано недійсним.

Пізніше у ВАСУ пояснили, що касації на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду про скасування указу третього президента Віктора Ющенка щодо присвоєння Степану Бандері звання Героя України не розглядалися Вищим адміністративним судом, і ВАСУ не призупиняв дію рішення цього суду. Таким чином, на даний момент воно набуло законної сили.

2 квітня 2010 Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню указ про присвоєння Бандері звання Героя України. У ході судового засідання позивач у справі адвокат Володимир Оленцевич заявив, що згідно із законодавством України звання Героя України може отримати тільки громадянин України, яким Бандера ніколи не був.

Варто відзначити також, що в даний час Оленцевич домагається скасування присвоєння головнокомандувачу Української повстанської армії у 1942-1950 роках Роману Шухевичу звання Героя України.

За матеріалами сайту Юлії Тимошенко