Тимошенко закликала не допустити повернення тоталітаризму в Україні

15 травня 11:59

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у День пам'яті жертв політичних репресій закликала українців не допустити повернення тоталітаризму в країні.

 

«У такій скорботний день кожен з нас повинен не лише вшанувати безневинних жертв свічкою пам'яті, але і зробити все для того, щоб тінь тоталітаризму ніколи не повернулася на нашу землю, щоб у страшному сні нинішнім можновладцям не прийшло в голову повторювати шлях диктатури, не допустити відновлення яких би то не було новітніх імперій», - йдеться у зверненні Ю. Тимошенко, розміщеному на її сайті в неділю, 15 травня.

«Ми згадуємо тих, у кого тоталітарна система забрала життя. Йдемо до страшних і одночасно святих місць, таким, як Биківня під Києвом, де лежать у спільних могилах сотні тисяч людей. Позбавлені навіть права бути похованими за християнським звичаєм. Вони втратили життя через владолюбство диктаторів, бо мали силу духу думати інакше, таким чином спокутували гріх української бездержавності», - наголошується у зверненні.

«День пам'яті жертв політичних репресій - не лише данина пам'яті минулого, але застереження майбутньому - наочна ілюстрація того, до яких страшних наслідків призводить втрата незалежності України, демократичних досягнень, свободи слова, дотримання громадянських прав», - впевнена Ю. Тимошенко.