Тимошенко з в'язниці передала аудіо-привітання з Днем Незалежності (АУДІО)

24 серпня 13:29

В аудіозверненні Тимошенко привітала співвітчизників з Днем Незалежності і закликала піднятися на боротьбу, щоб не залишити Україну наодинці з диктатурою і клептократією. На записі чутно, що голос засудженої лідера опозиції звучить дуже тихо і спокійно, без звичного для неї надриву; прослуховуючи запис можна зрозуміти, що його було зроблено в замкнутому просторі кімнати.

 

Мітинг Об'єднаної опозиції з нагоди Дня незалежності біля пам'ятника Шевченку в Києві розпочався з аудіозвернення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

В аудіозверненні Тимошенко привітала співвітчизників з Днем Незалежності і закликала піднятися на боротьбу.

Відзначимо, що голос засудженої лідера опозиції звучить дуже тихо і спокійно, без звичного для неї надриву; прослуховуючи запис можна зрозуміти, що його було зроблено в замкнутому просторі.

На мітингу звучання аудіозапису було не дуже гарної якості, голос екс-прем'єра в деяких місцях переходив на напівшепіт, крім того, він постійно звучав на фоні якихось шумів.

- Опозиція святковою колоною пройшла маршем по центру Києва і навіть встановила рекорд України

Також сьогодні на офіційному сайті Тимошенко було опублікованио текст її привітання. У ньому вона вітає всіх громадян України з 21-м Днем Незалежності і закликає піднятися на боротьбу, щоб не залишити Україну наодинці з диктатурою і клептократією.

"Піднімайтеся на боротьбу! Зараз ніхто... Не має права на міжусобиці, протистояння, пристосуванство, "противсіхство", відстороненність! ... Жодна відповідальна людина не має права бути нейтральним ...Це не боротьба опозиції з владою. Ці вибори - це боротьба всіх розумних та сильних людей із абсолютним злом, яке невпинно зростає та міцнішає. Одного тільки не зробіть на 21-му році нашої незалежності – не залиште молоду країну сам на сам з клептократією, окупантами, диктаторами, не дайте собі права пристосуватися до їх рівня аморальності, не злякайтеся, не зрадьте себе і країну", - йдеться в тексті привітання.

За словами Тимошенко, 21 рік незалежності - це "21 рік перемог і помилок, злетів і падінь".

"Це той вік, коли у людини закінчується період юнацтва ... У психології є таке поняття – криза двадцятирічних. Це коли бажаєш стати в цей час найуспішнішим та найкращим. Але це все не вдається з першої спроби. Якби зараз було все добре і Україна переживала саме цю природну кризу позитивного максималізму, що притаманна її віку – хотіла б бути найуспішнішою, прагнула бути красивою, перемагати, дивувати світ, будувала модернові плани – ми всі могли б бути спокійними за її двадцятиодноріччя та взагалі за її надійний стратегічний шлях. Але всі ми знаємо, що зараз це не так, що нас з вами – цілий народ, цілу націю - хочуть штучно зістарити", - пише екс-прем'єр.

"Я не хочу вірити і не буду, що в гордих українців гідність і чесність підмінені шлунком, а інтелект і мудрість ліквідовані пропагандою і мовним авантюризмом. Я знаю, що ви не такі. Ви - інші. Ви - справжні", - підкреслює Тимошенко.

"На твій День народження я бажаю тобі, моя Україно, розправити плечі, вдихнути на повні груди і знову впустити в свою душу віру і надію, які були відібрані в тебе після Помаранчевої революції. Я знаю, що ще болять рани від цинічних зрад тих часів, але треба потроху їх загоювати та одужувати. Повертатися до боротьби, а значить – повертатися до життя ... Буде дуже важко, буде важко, як ніколи, дехто вважає, що наш бій вже програно, але все ще в ваших руках. Все ще можна змінити. Перемагайте! Перемагай, моя Україно! З Днем народження!", - резюмувала екс-прем'єр.

Під поздоровленням розміщено підпис: "Завжди ваша Юлія Тимошенко, м.Харків, в'язниця".