Тимошенко з Клінтоном і Колем потрапила до списку номінантів на «Нобеля»

27 лютого 13:29

Серед претендентів на Нобелівську премію компанію Юлії Тимошенко склали Білл Клінтон, Гельмут Коль, туніський президент Монсеф Марзукі, а також американський військовий аналітик Бредлі Меннінг, який співпрацював з Wikileaks і постав перед американським судом.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко потрапила до списку з 231 номінанта на Нобелівську премію миру 2012 року.

Список включає 188 осіб, які зробили, на думку Нобелівського комітету, вагомий внесок у боротьбу за мир, а також 43 організації.

Серед найбільш відомих діячів, номінованих на премію, - екс-президент США Білл Клінтон, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль, туніський президент Монсеф Марзукі, а також американський військовий аналітик Бредлі Меннінг, який співпрацював з Wikileaks і постав перед американським судом.

Варто зазначити, що до списку претендентів також потрапив міжарабський телеканал "Аль-Джазіра", який активно висвітлює події "арабської весни" і займає прозахідну позицію, відзначає газета.

Кандидатів на потрапляння до списку номінантів можуть запропонувати політики, держслужбовці, університетські професори, колишні лауреати премії, а також члени великих міжнародних організацій. Вони повинні були подати відповідні документи до Нобелівського комітету в Осло до 1 лютого.

Лауреати премії будуть названі у грудні.

Нобелівську премію світу 2011 року отримали президент Ліберії Еллен Джонсон Серліф, ліберійська правозахисниця Леймах Гбвоі, а також єменська активістка "арабської весни" Таваккул Карман. !zn

Читайте також:

Прихильники Тимошенко зібрали 2 тис. підписів для Нобеля

БЮТ: Влада серйозно злякалася, що Тимошенко дадуть Нобеля

Янукович розраховував, що у світі промовчать щодо справи Тимошенко


Янукович сподівається на прохання Тимошенко про помилування