Тимошенко вимагає відпустити її з в'язниці заради майбутнього України

31 серпня 15:52

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і її захисники заявили сьогодні клопотання про зміну запобіжного заходу, застосованого до неї 5 серпня 2011 року, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

 

«Все те, що зараз відбувається тут, у судовому процесі, вже не стосується мене особисто. Це впливає на майбутнє України», -сказала Ю. Тимошенко.

Екс-прем'єр нагадала, що президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що судовий процес може зірвати підписання угоди з Євросоюзом про політичну асоціацію. «Це не стосується мене, вас, пане суддя, Януковича. Це стосується нашої держави, європейської стратегії та європейської перспективи України», - зазначила вона.

«Якщо це станеться, це буде пірровою перемогою для країни, тому я закликаю вас скасувати незаконну санкцію на арешт, яку ви видали безпідставно», - підкреслила Ю. Тимошенко.

У свою чергу, адвокат Юрій Сухов нагадав про численні заяви знаменитих людей про взяття Ю. Тимошенко на поруки, а також заяви про можливість внесення застави для її звільнення з-під варти.

Головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву до 19:00 для розгляду клопотання про скасування стосовно Ю.Тимошенко запобіжного заходу та пішов до дорадчої кімнати.