Тимошенко відмовилася від послуг медиків

14 лютого 12:10

Екс-прем'єр Тимошенко відмовилася від обстеження українських лікарів.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко відмовилася від медичного обстеження стану здоров'я.

«Ув'язнена відмовилася від участі в обстеженні спеціалістів МОЗ України та лікарів Державної пенітенціарної служби України. Такі заяви Ю.Тимошенко є прямим порушенням вимог чинного законодавства України», - йдеться в повідомленні пенітенціарної служби України.

За інформацією відомства, мова йде про порушення ст.116 Кримінально-виконавчого кодексу України, якою передбачено консультування, лікування або обстеження залученими лікарями хворого засудженого під наглядом медперсоналу виправної установи. Це розцінюється як небажання засудженої проходити медобстеження в рамках правового поля.

Про відмову Ю.Тимошенко від запропонованих послуг складено відповідний акт.

Наразі комісія та супроводжуючі особи приймають рішення про подальші дії.

Нагадаємо, у понеділок у Генпрокуратурі повідомили, що для обстеження Юлії Тимошенко до Украіни прибули німецькі та канадські фахівці різних спеціальностей (всього 5 осіб). Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста відмовилися від участі у медичному обстеженні екс-прем'єра.

Соратники та рідні Тимошенко неодноразово заявляли про погіршення її здоров'я. Екс-прем'єр неодноразово відмовлялася від обстеження фахівцями Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте також:

Чоловік Тимошенко повернеться до України тільки після зміни влади

Іноземним медикам роз'яснили, як поводити себе з Тимошенко


Перед візитом іноземних лікарів здоров'я Тимошенко покращилося