Тимошенко відмовилася від медпроцедур через різке погіршення стану здоров'я

31 серпня 11:49

Захист екс-прем'єра не схильний драматизувати ситуацію зі станом здоров'я Тимошенко, і сподівається, що 3 вересня процедури відновляться.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКЛ № 5 (Харків), відмовилася від проведення процедур у п'ятницю у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Юлія Володимирівна сьогодні була змушена відмовитися від процедур на цей день у зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я", - сказав Власенко журналістам 31 серпня біля ЦКЛ № 5.

Він пов'язує погіршення стану здоров'я Тимошенко з інцидентом, який мав місце напередодні під час зустрічі екс-прем'єра з іншим її захисником - донькою Євгенією Тимошенко.

"Вчора відбулася безпрецедентна річ. Весь персонал пенітенціарної служби, який охороняє Юлію Тимошенко, протягом 3,5 годин перешкоджав зустрічі Юлії Володимирівни з її захисником Євгенією Тимошенко. Були порушені всі базові принципи конфіденційності проведення зустрічі. Протягом 3 годин у кімнаті для зустрічей з невідомих нам причин присутній представник пенітенціарної служби, який в тому числі здійснював фіксацію зустрічі Юлії Тимошенко з Євгенією Тимошенко ... Коли ти 3,5 години знаходишся в стані жорсткої дискусії, скажімо так, з опонентом, який не хоче тебе слухати, який тебе не розуміє, це не покращує здоров'я. У Юлії Володимирівни посилився больовий синдром у спині", - сказав Власенко.

Він підкреслив, що відповідно до рекомендацій лікарів з берлінської клініки "Шаріте" Тимошенко може приймати рішення про продовження зустрічі із захисниками, якщо в цьому є необхідність.

"Такі випадки у нас були і ніколи не було проблем. Але вчора як тільки Євгенія, приїхавши до Юлії Володимирівни, на моє прохання почала з нею узгоджувати певні питання і тези, пов'язані з нашою скаргою до ЄСПЛ, відразу ж було запропоновано Євгенії припинити спілкування з Юлією Володимирівною. Незважаючи на те, що були запропоновані всі письмові висновки німецьких лікарів, незважаючи на всі посилання на норми закону, протягом трьох годин представники пенітенціарної служби по суті здійснювали третирування Юлії Володимирівни та Євгенії. Напевно, так пенітенціарна служба виконує рекомендації німецьких лікарів про 8 тижнів без стресу", - сказав Власенко.

Він наголосив на неприпустимості порушення на захист і права на конфіденційну зустріч із захисником. За словами Власенка, скарги на проведення відеофіксації під час зустрічі із захисником підготовлені і будуть подані на ім'я прокурора області Геннадія Тюріна та начальника Качанівської виправної колонії. Крім того, про те, що трапилося, буде проінформований суддя Костянтин Садовський, який слухає справу про зловживання корпорації ЄЕСУ, "щоб він нам потім не розповідав, що у нас були можливості готуватися до судових засідань належним чином і нам ніхто не перешкоджав".

Власенко зазначив також, що не схильний драматизувати ситуацію зі станом здоров'я Тимошенко, і висловив надію, що в понеділок процедури відновляться.

"Я думаю, що в понеділок процедури відновляться. Але я ще раз підкреслюю: не дивлячись на те, що німецькі лікарі неодноразово просили 8 тижнів спокою, замість цього кожні 2 тижні призначається розгляд справи Київським районним судом міста Харкова або робляться провокації на зразок вчорашньої", - сказав захисник.

Нагадаємо, Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває на лікуванні у лікарні «Укрзалізниці» в Харкові. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко вважає, що всі рішення Вищого спецсуду, окрім скасування вироку, будуть незаконними

Власенко розповів, чому Тимошенко досі не перевели у в'язницю

ЄЕСУ завдала збитків державі на 30 мільйонів, - СБУ

Прокурор звинуватила Тимошенко в небажанні постати перед судом