Тимошенко відмовилася, щоб її обстежував заступник міністра МОЗ

19 серпня 07:55

Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка наразі перебуває в Лук'янівському СІЗО міста Києва, відмовилася від проведення медичного обстеження провідними фахівцями Міністерства охорони здоров'я, які прибули до неї в четвер 18 серпня.

 

"18 Серпня поточного року в Київський слідчий ізолятор прибула медична комісія в складі провідних фахівців МОЗ (Міністерства охорони здоров'я - ІФ) - першого заступника Міністра охорони здоров'я України Моісеєнка Р.О., декана медичного факультету № 2, завідувача кафедрою терапії НМУ ім.О.О.Богомольця, професора , головного позаштатного спеціаліста за спеціальністю "терапія" МОЗ України Нетяженка В.З., асистента кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб НМУ ім.О.О.Богомольця Таранчука В.В., професора кафедри загальної хірургії № 1 НМУ ім.О.О.Богомольця Ковальської І.А., завідувача відділенням неврології Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, головного позаштатного спеціаліста за спеціальністю "неврологія" ГУОЗ КМДА Клименка В.В., заступника Директора Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини Воробей Л.І. Незважаючи на це, підсудна Тимошенко Ю.В. від проведення медичного обстеження відмовилася, про що складено відповідний акт", - ідеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби, оприлюдненому в п'ятницю.

Як повідомлено, в зв'язку із заявами Ю. Тимошенко про погіршення стану її здоров'я Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання державного обвинувачення про проведення медичного огляду підсудної фахівцями МОЗ.

Сама Ю. Тимошенко просила суд, щоб до неї в СІЗО допустили лікаря, якому вона довіряє. Її адвокат Юрій Сухов також заявив, що подавав раніше відповідні клопотання. "З'явилися тривожні сигнали, які не можна пояснити симптомами відомих хвороб", - сказав адвокат.

Однак суддя, який головує, Родіон Кірєєв сказав, що Ю. Тимошенко вже пропонували допомогу медиків СІЗО, але вона від неї відмовилася. Підсудна пояснила, що не довірить своє здоров'я цим медикам. "Наполягаю, щоб до мене допустили лікаря, якому я довіряю», - заявила вона.

При цьому прес-секретар екс-прем'єра Марина Сорока повідомила, що до Ю. Тимошенко так і не допустили її лікаря, який прийшов до неї в будинок суду. За словами Ю. Сухова, його підзахисна погано себе почуває, тому просить, щоб її лікар узяв у неї аналіз крові.

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що життю Ю. Тимошенко "загрожує небезпека».

Ю. Тимошенко заарештували 5 серпні 2011 року на судовому засіданні щодо "газової справи". Вона перебуває в Лук'янівському СІЗО.