Тимошенко в 12-й раз відмовилася приїхати до суду з ЄЕСУ

17 грудня 17:30

Тимошенко вкотре відмовилася від участі в судовому засіданні в справі ЄЕСУ, обгрунтовуючи свою відмову тим, що проходить реабілітаційні процедури в стаціонарному медичному закладі.

 

Екс-прем'єр Юлії Тимошенко відмовилась брати участь у засіданні Київського райсуду міста Харкова, яке призначене на вівторок, 18 грудня. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Засуджена Тимошенко сьогодні була ознайомлена з викликом її в Київський райсуд м. Харкова для участі в судовому засіданні 18.12.2012 року", - уточнили у відомстві.

"Однак, засуджена знову написала заяву про те, що участі в засіданні приймати вона не буде, посилаючись на стан свого здоров'я", - йдеться в повідомленні.

ДПТС нагадує, що це "вже 12 відмова поспіль засудженої Тимошенко прибути на виклик суду".

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення свободи за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

У Харкові проходять судові засідання ще з одного звинувачення, інкримінованого Тимошенко, щодо діяльності ЄЕСУ. На цих засіданнях Тимошенко не була присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь у засіданнях суду в режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Тимошенко звинувачують за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 роках шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; несплата податку по підприємству ЄЕСУ; несплата прибуткового податку; вчинення злочину шляхом службового підроблення. !zn

Читайте також:

Німецькі лікарі все-таки вмовили Тимошенко припинити голодування

Тимошенко заявила, що Янукович підглядає за нею в душовій і туалеті

Тимошенко попросила повернути її з клініки в колонію


Власенко обурений вимогою знімати штани перед побаченням з Тимошенко