Тимошенко: «Тринадцятий день у мене є симптоми, з якими я не знайома»

29 серпня 06:58

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та її захист вимагають від суду дозволу на проведення обстеження стану її здоров'я особистими лікарями.

 

Про це на початку судового засідання заявили Ю.Тимошенко та її захисники Олександр Плахотнюк, Микола Сірий та Юрій Сухов.

«Ви даєте дозвіл працівникам Міністерства охорони здоров'я, і ​​це позбавляє мене права проведення обстеження тими лікарями, яким я довіряю», - сказала Ю.Тимошенко.

За її словами, проведення її обстеження комісією МОЗ не може забезпечити конфіденційність результатів її аналізів.

«Всі результати аналізів можуть потрапити до правоохоронних органів, Генеральної прокуратури, СБУ, Адміністрації Президента. Це прямо суперечить законодавству», - додала вона.

«Тринадцятий день у мене є симптоми, з якими я не знайома, і прошу дозволу провести обстеження без залучення співробітників влади», - заявила Ю.Тимошенко.

Суддя Родіон Кірєєв відзначив, що клопотання Ю.Тимошенко та її захисту про надання дозволу особистого лікаря і медичної сестри на проведення обстеження буде розглянуто пізніше.

Нагадаємо, що 23 серпня медична комісія у слідчому ізоляторі провела обстеження стану здоров'я екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко. Народний депутат Сергій Власенко заявив після цього, що обстеження проводилося тільки візуально.