Тимошенко просить надати їй кілька днів для підготовки до допиту

22 серпня 06:59

Печерський районний суд сьогодні продовжує розгляд справи про перевищення з боку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко посадових повноважень при підписанні «газових угод» із Росією в 2009 році. Засідання почалося о 09:30. Планують, що в суді відбудеться допит підсудної.

 

На початку засідання Ю. Тимошенко попросила суд надати їй кілька днів для підготовки до допиту.

«Я хочу зараз заявити ще одне клопотання про те, що мінімум 3-4 робочих дні потрібно для того, щоб завершити цю роботу (підготовка до дачі свідчень - ред.)", -сказала вона.

Екс-прем'єрка також зазначила, що захисники не цілком ознайомлені з матеріалами справи.

Сьогодні Ю. Тимошенко виглядає краще, ніж у п'ятницю, коли її соратники заявили про різке погіршення її здоров'я. Вона змінила зачіску - замість традиційної коси навколо голови, сьогодні волосся зібране в пучок.

Поруч з екс-прем'єром - четверо захисників. У залі суду присутні представники української діаспори, депутати «БЮТ-Батьківщина», «Нашої України-Народної самооборони» (НУ-НС), а також іноземні дипломати.

Нагадаємо: 5 серпня суддя Р. Кірєєв змінив Ю. Тимошенко запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт за клопотанням держобвинувачення. Прокурори заявили це клопотання після допиту як свідка прем'єр-міністра Миколи Азарова.