Тимошенко продовжує голодувати і просить світ не зупиняти тиск на українську владу

03 травня 10:53

За словами дочки Тимошенко, стан екс-прем'єра погіршується, а сама вона продовжує хворіти, але її не лікують за тими рекомендаціями, які залишили німецькі та канадські лікарі.

 

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії у Харкові, другий тиждень продовжує голодування, заявила 3 травня на брифінгу під стінами колонії її дочка Євгенія Тимошенко.

"Вона (Тимошенко) продовжує голодувати. Звичайно, її стан погіршився. У неї дуже слабкий стан, оскільки голодування триває вже два тижні. Вона також продовжує хворіти, але її не лікують за тими рекомендаціями, які залишили німецькі та канадські лікарі", - заявила дочка екс-прем'єра.

За словами дочки Тимошенко, екс-прем'єр просить світ "не зупиняти тиск на українську владу".

Також дочка екс-прем'єра нагадала, що друзі і родичі просять Тимошенко відмовитися від голодування. "Але вона каже, що не може просто так перестати боротися", - зазначила вона.

Німеччина закликала припинити дискусії про бойкот Євро-2012 і сконцентруватися на допомозі Тимошенко

Нагадаємо, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив провести дослідчу перевірку заяви екс-прем'єра Юлії Тимошенко про заподіяння їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської колонії

Президент Віктор Янукович заявив, що позиція України з приводу нібито побиття екс-прем'єра буде озвучена після висновків Генпрокуратури.

В Україні із солідарності з Тимошенко голодують понад 50 громадян. !zn

Читайте також:

Кличко закликав Тимошенко припинити голодування


УЄФА не буде втручатися в політику України

Німецькі чиновники будуть ігнорувати гру своєї збірної в Харкові через солідарність з Тимошенко

В Італії закликають бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко