Тимошенко прийде завтра до суду без адвокатів

26 липня 16:56

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко братиме участь у засіданні Печерського районного суду Києва в середу без адвокатів.

 

"Я, як законослухняна людина, дотримуюся закону і за законом у мене є три дні на те, щоб підібрати нових захисників, які погодяться піти на цей ганебний процес, які погодяться піти туди, де в принципі дипломи юристів непридатні, а де є приниження і абсурд", - сказала Ю. Тимошенко журналістам у вівторок після завершення засідання суду, відповідаючи на питання, чи буде вона шукати нових адвокатів, і чи зможе їх представити на засіданні вже в середу.

"Я спробую за три дні знайти таких захисників, які готові брати участь у цьому суді, і спробують мене захистити", - сказала вона.

При цьому Ю. Тимошенко повідомила, що має намір звернутися до суду з клопотанням надати достатньо часу новим адвокатам на ознайомлення з матеріалами справи.

"Завтра я прийду в цей судилище, але я не учасник цього судилища, без захисту і без розуміння в правовій площині, що там відбувається", - сказала Ю. Тимошенко.

Вона підкреслила, що саме тому вона не бере участі в допиті свідків, оскільки їй не дали право робити це разом зі своїми захисниками.

"Сьогодні вранці цей судовий процес втратив усі ознаки правосуддя, втратив усі ознаки будь-якого дотримання законів", - сказала вона.

За її словами, всі свідчення свідків "заготовлені корупційними структурами, які сьогодні працюють під дахом Януковича".

"Цей спектакль, який має закінчитися із заздалегідь написаним вироком безпосередньо в кабінеті президента Януковича", - сказала вона.

Як повідомлялося, у вівторок Ю. Тимошенко відмовилася від своїх адвокатів Миколи Сірого та Олександра Плахотнюка.

Вона зазначила, що суддя не надав її захисникам достатнього часу для ознайомлення зі справою і в зв'язку з цим її адвокати не змогли належним чином підготуватися до судового процесу.