Тимошенко припинила 20-денне голодування

09 травня 13:12

Тимошенко голодувала майже 20 днів на знак протесту проти побиття її співробітниками Пенітенціарної служби під час примусової госпіталізації 20 квітня.

 

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припинила голодування, повідомив німецький лікар клініки «Шаріте», який проводить лікування екс-прем'єра в ЦКБ № 5 Лутц Хармс.

«Сьогодні я оглянув пацієнтку і склав певний план лікування. Ми почнемо потроху виводити її із стану голодування. Спочатку це буде вода і соки, трохи пізніше вона почне вживати тверду їжу», - сказав він журналістам в середу, 9 травня, в Харкові.

За словами Хармса, у найближчі дні Тимошенко будуть проводити фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше.

Коментуючи стан здоров'я екс-прем'єра, лікар сказав, що «він не дуже відрізняється від того, що було у тюрмі».

За прогнозами Хармса, лікування Тимошенко займе не менше місяця.

«Я думаю, це тижнів вісім, але не менше місяця, це точно», - заявив Хармс, відповідаючи на питання, чи зможе Тимошенко брати участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ 21 травня.

Він також повідомив, що поки не вирішив, чи буде жити в Харкові на час лікування екс-прем'єра або ж періодично приїжджати.

Зі свого боку лікар-невропатолог ЦКБ № 5 Ірина Фурса розповіла, що співпраця з Хармсом полягає в консультаціях та обговоренні лікування Тимошенко.

«Вона (екс-прем'єр - ред.) тільки починає виходити з голодування. Тому прогнози про її одужання робити рано», - підкреслила вона.

Нагадаємо, що Тимошенко голодувала майже 20 днів на знак протесту проти її побиття під час насильницького переведення у клініку.

Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що під час примусової госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосував до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в Українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі. !zn

Читайте також:

Україна знімає побої

Незважаючи на скасування саміту, президент Литви поїде в Україну і має намір відвідати Тимошенко

Жоден співробітник Качанівської колонії НЕ зізнався в побитті Тимошенко