Тимошенко повернули назад у лікарняну палату після обстеження

10 липня 19:00

Засуджену Тимошенко перевезли на машині швидкої допомоги. Після того, як карета швидкої допомоги виїхала, територію лікарні покинув доктор з берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс.

 

Екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, яка проходила обстеження в центрі променевої діагностики на території ЦКЛ № 5 в Харкові, перевезли в центральний корпус лікарні.

Це сталося о 21:38, машину швидкої допомоги підігнали безпосередньо до центру. Саму Тимошенко вивезли з центру променевої діагностики на каталці і на руках перенесли в машину.

Нечисленні прихильники екс-прем'єра скандували "Юлі - волю!" і "Юля, ми з тобою!", на що у відповідь вона вигукнула: "Я з вами, мої рідні. Дякую, дякую".

Водночас кілька людей коротко стрижених і спортивної статури, які також знаходилися близько ЦКЛ № 5, кричали "Юлю на нари".

Після того, як карета швидкої допомоги виїхала, територію лікарні покинув доктор з берлінської клініки "Шаріте" Лутц Хармс. Ті ж коротко стрижені молодики намагалися кинутися під його машину і розгорнули плакати російською і німецькою мовами, що закликають Хармса повернутися назад в Німеччину.

Крім того, на території лікувального закладу знаходиться більше, ніж зазвичай, співробітників міліції як у формі, так і в цивільному.

Нагадаємо, раніше суд постановив призначити екс-прем'єру проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, що повинна визначити, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

9 липня стало відомо, що судмедекспертам потрібно додатковий час для надання комісійного висновку про стан здоров'я екс-прем'єра через її відмову від огляду. !zn

Читайте також:

Харківські лікарі обурені, що їхні німецькі колеги досі не вилікували Тимошенко

Захист просить дати Тимошенко «нормально похворіти»

Здоров'я Тимошенко погіршилося. Судмедексперти вимагають більше часу для підготовки висновків


Україна відзвітувала перед Європою про лікування Тимошенко