Тимошенко порадила опозиційним політикам знімати свої кандидатури на користь громадських діячів

20 квiтня 16:27

Тимошенко висловила переконання, що сьогодні політики вже не мають права брати одноособову відповідальність за якість мажоритарних та партійних списків.

 

Якщо на парламентських виборах в окремих округах балотуватимуться знані й поважні безпартійні лідери суспільної думки, то опозиція мусить їх безумовно підтримати і зняти свої кандидатури.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила в ексклюзивному інтерв’ю ZN.UA. Екс-прем’єр передала з Качанівської колонії відповіді на запитання, запропоновані виданням ZN.UA.

Тимошенко уточнила, що саме такі «лідери суспільної думки» і мають стати опозиційними кандидатами.

«Я навіть вважаю, що сьогодні мало єднатися опозиційним партіям, настав час опозиції єднатися з громадянським суспільством. Не з весільними генералами, а з тими людьми і групами, що непідкупні, що справжні, з тими, хто не стане підлаштовуватися під сумнівні кулуарні домовленості», - зазначила вона.

«Треба запросити до спільного управління країною саме тих, справжніх, яким режим ламає спини на мітингах та розбиває обличчя на площах і в лісах, тягає на допити в СБУ, кидає в тюремні бокси, забирає теле- й радіочастоти, влаштовує «маски-шоу» в офісах та стріляє в спину», - додала лідер «Батьківщини».

Тимошенко висловила переконання, що сьогодні політики вже не мають права брати одноособову відповідальність за якість мажоритарних та партійних списків. «Бо це не наша власність. Це - право людей, які про це навіть не знають», - підкреслила вона.

Як відомо, попередньо кількість місць у списку опозиції розподілено таким чином: 55% зарезервувала «Батьківщина», включаючи Рух, «Народну самооборону» та партію «Реформи і порядок»; 45% - у «Фронту змін», включаючи партію В’ячеслава Кириленка «За Україну».

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна»в ексклюзивному інтерв’ю з Юлією Тимошенко.

Читайте також:

Партії, які вирішать йти на вибори самостійно, будуть виключати з КОД

Гриценко претендує на 8 місць у партійному списку об’єднаної опозиції

Партія Кличка «УДАР» готова висунути 70 кандидатів по мажоритарці