Тимошенко пообіцяла опір у випадку примусової доставки до суду

30 липня 10:41

Пенітенціарна служба поки не отримувала рішення суду про примусову доставку екс-прем'єра на процес. Однак сама Тимошенко вже заявила, що буде чинити фізичний опір, якщо її спробують доставити до суду силою.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко знову відмовилася брати участь у засіданні суду у другій кримінальній справі проти неї, яке відбудеться 31 липня, повідомила пенітенціарна служба.

Відомство зазначило, що в заяві про відмову Тимошенко написала, що буде чинити фізичний опір, якщо її спробують доставити до суду силою.

Пенітенціарна служба також підкреслила, що поки не отримувала рішення суду про примусову доставку екс-прем'єра на процес.

Як відомо, Київський райсуд Харкова розглядає справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ. В обвинувальному висновку йдеться, що компанія завдала державі збитків в розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тисячу гривень податків.

25 червня суд постановив призначити Тимошенко проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна вона сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі в судових засіданнях.

Оприлюднені 20 липня результати судмедекспертизи стану здоров'я Тимошенко свідчать, що екс-прем'єр «може бути присутньою на заходах за межами лікарні, що вимагають сприйняття усної та письмової інформації».

У той же час, на засіданні 23 липня Тимошенко знову не була присутня. Суд постановив неможливим розглядати справу за відсутності екс-прем'єра і переніс засідання на 31 липня. Суд також постановив залучити до матеріалів справи висновки судмедекспертизи про стан здоров'я Тимошенко.

Раніше в пенітенціарній службі повідомляли, що якщо Тимошенко знову відмовиться їхати в суд добровільно, вони обіцяють «мирне і без бійки» рішення проблеми. !zn

Читайте також:

Лікар «Укрзалізниці» запевнила, що стан здоров’я Тимошенко не погіршувався

Влада намагається підігнати терміни лікування Тимошенко під терміни «судилищ», - опозиція

Власенко переконаний, що Тимошенко привезуть до суду 31 липня

Пацієнти лікарні Тимошенко поскаржилися на депутатів, які заважають лікуватися