Тимошенко погодиться на лікування в лікарні, якщо її лікарем буде німець Хармс

08 травня 14:36

За словами дочки Тимошенко, екс-прем'єр схудла "візуально на 10 кілограм, у неї значно знизилася температура тіла, і в неї переднепритомний стан", але на лікування лікарями МОЗ вона не погодиться.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в середу погодиться на переведення в центральну клінічну лікарню № 5 "Укрзалізниці" тільки за умови, якщо її лікарем буде доктор з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс, повідомила дочка Юлії Тимошенко Євгенія.

"Сьогодні доктор Хармс оглянув маму і передав їй висновок німецьких лікарів про те, що лікування необхідно терміново починати, інакше можлива інвалідність", - сказала Євгенія Тимошенко на брифінгу 8 травня в Харкові.

За її словами, екс-прем'єр схудла "візуально на 10 кілограм, у неї значно знизилася температура тіла, і в неї переднепритомний стан".

Водночас захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко підкреслив, що екс-прем'єр буде змушена відмовитися від госпіталізації у випадку, якщо до її лікування будуть залучені лікарі Міністерства охорони здоров'я України.

Німецький лікар розповів про хворобу Тимошенко: Це не лікується фізіотерапією і кількома пігулками

"Сьогодні деякі ЗМІ вже встигли повідомити про те, що Тимошенко знову буде лікувати якась комісія. Я хочу сказати, що це абсурд. Якщо лікарів, підконтрольних Міністерству охорони здоров'я, спробують приставити до Тимошенко, вона знову буде змушена сказати ні, тому що ці ж лікарі залікували Юрія Луценка, у якого тепер гепатит, і ці ж лікарі щодня писали довідки про те, що Юлія Володимирівна здорова", - підкреслив захисник.

Раніше прес-служба Державної пенітенціарної служби України повідомила, що Юлія Тимошенко відмовилася переїжджати в харківську лікарню 8 травня, мотивуючи це рішення тим, що "їй потрібен ще час для роздумів і спілкування з адвокатами". Водночас, за інформацією прес-служби, Юлія Тимошенко в розмові з лікарями не виключила, що може все-таки погодитися на переїзд до лікарні Харкова 9 травня, і пояснила це тим, що "вона не відмовляється від стаціонарного лікування".

Лікар німецької клініки "Шаріте" Хармс після відвідин екс-прем'єра в колонії під вівторок повідомив, що хронічний больовий синдром Юлії Тимошенко не лікується кількома пігулками, вона потребує комплексного лікування. !zn

Читайте також:

Німецький лікар розповів про хворобу Тимошенко: Це не лікується фізіотерапією і кількома пігулками

Тимошенко поки відмовилася переїжджати в харківську лікарню на лікування

Кузьмін впевнений, що процес Тимошенко - найсправедливіший у світі

У Київській області продовжують голодування разом з Тимошенко півтора десятка активістів