Тимошенко подала скаргу на Пшонку до Європейського суду

22 червня 11:11

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко подала скаргу до Європейського суду з прав людини про незаконність порушення Генеральною прокуратурою України проти неї кримінальних справ.

 

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Ми вже подали скаргу, де ми виклали нашу позицію, де ми повністю обґрунтували наявність політичних репресій в Україні. Ми розраховуємо на те, що наших обґрунтувань, експертних висновків буде достатньо для справедливого рішення Європейського суду з прав людини", - сказала Ю.Тимошенко сьогодні на прес-конференції.

Захист Тимошенко просить визнати, що під час порушення та розслідування кримінальних справ мало місце порушення підпункту З пункту 1 статті 5 Європейської конвенції з прав людини, які свідать про те, що людину може бути затримано лише в тому випадку, коли є достатні докази, обґрунтовані підозри в тому, що вона скоїла злочин.

"Я хочу нагадати, що 24 травня Генеральна прокуратура затримала Тимошенко, відповідно вони затримували її без достатніх підстав, оскільки справу було порушено за надуманими ознаками, і саме це ми просимо встановити Європейський суд з прав людини", - пояснив адвокат Тимошенко Сергій Власенко.

Він уточнив, що захист Тимошенко не застосовував статтю 6, яка говорить про відсутність чи наявність справедливого суду, яку в основному застосовують українські громадяни, які звертаються до Європейського суду.

Разом зі скаргою було подано клопотання про надання справі пріоритетного статусу при розгляді.

"Окреме клопотання, яким ми просили Європейський суд з прав людини застосувати до справи Тимошенко так звані пункти 39, 40 і 41 Регламенту Європейського суду. Йдеться, зокрема, про надання цій справі пріоритетного статусу і надання можливості розгляду заяви Юлії Тимошенко у пріоритетному режимі", - зазначив захисник.