Тимошенко подала на Кузьміна у лондонський суд

17 вересня 12:44

Позов поданий з приводу вислову Рената Кузьміна в інтерв'ю британській телекомпанії Бі-Бі-Сі, в якому він заявив, що проти Тимошенко було порушено «близько десятка кримінальних справ» і «все справи стосовно Тимошенко закінчені». За інформацією Власенка, на момент інтерв'ю досудове слідство за трьома кримінальними справами закінчено не було.

 

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко подав позов до лондонського суду від імені підзахисної до першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна з вимогою спростувати неправдиву інформацію, поширену ним в інтерв'ю британській телекомпанії Бі-Бі-Сі.

"Такий позов був поданий до лондонського суду минулого тижня", - повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у понеділок біля ЦКЛ № 5, де лікується Тимошенко.

Власенко зазначив також, що, на його думку, заяви, зроблені Кузьміним у Ялті в суботу, свідчать про те, що перший заступник генпрокурора визнав, що Тимошенко "сидить незаконно".

"Він визнав, що Юлія Тимошенко сидить незаконно. Ренат Кузьмін - яскравий представник макіївської юридичної школи. Він навіть не розуміє, що він говорить. Він фактично визнав, що Тимошенко сидить незаконно, що не було ніяких доказів її провини. Але чомусь прокуратура не захотіла цього побачити, а погані захисники не підняли докази, які були в матеріалах справи. Це абсурдна логіка", - сказав Власенко.

Брифінг Власенка проходив під акомпанемент супротивників екс-прем'єра, які скандували: "Власенко - провокатор", "Власенко - брехунець". Кілька разів між ними і прихильниками Тимошенко виникали сутички.

Як повідомлялося, у березні 2012 року Кузьмін дав інтерв'ю британській телекомпанії Бі-Бі-Сі, в якому, зокрема заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 року. Крім того, Кузьмін заявив, що стосовно Тимошенко було порушено і розслідувалося "близько десятка кримінальних справ". "Всі справи стосовно Тимошенко закінчені", - зазначив Кузьмін.

У той же час, за інформацією Власенка, заступник генпрокурора "перебільшив" кількість справ, порушених стосовно екс-прем'єра. Крім того, за словами Власенка, на момент інтерв'ю досудове слідство за трьома кримінальними справами не було закінчено.

В ході дискусії на 9-й Ялтинській щорічній зустрічі "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом" 15 вересня в Ялті Кузьмін заявив: "Єдина людина, з провини якої екс-прем'єр перебуває за ґратами, - це її захисник, який так вибудував юридичний захист у суді, що не залишив своєму клієнтові жодного шансу виграти процес".

На думку Кузьміна, замість того, щоб захищати клієнта юридичними інструментами, «яких достатньо», захисники Тимошенко обрали політичні методи. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура впевнена, що Тимошенко перебуває за гратами з провини захисту

На Тимошенко завели нову справу

Мельниченко звинуватив Лазаренка в замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

Пенітенціарна служба показала фото схованки Тимошенко