Тимошенко почала давати свідчення

07 вересня 06:54

У середу в Печерському райсуді Києва екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко почала давати свідчення у «газовій справі».

 

Засідання в середу почалося з того що суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, головуючий у «газовій справі», оголосив клопотання про відвід судді, яке надійшло від захисту Ю.Тимошенко.

Суддя залишив це клопотання без розгляду, мотивуючи тим, що воно вже неодноразово розглядалося і спрямоване на затягування справи.

Потім Ю.Тимошенко заявила про своє бажання дати свідчення.

Вона повідомила, що до її усних свідчень буде додано письмові.

Р.Кірєєв попросив Ю.Тимошенко сконцентруватися на наданні свідчень, а не цитувати норми законів.

«Ви не даєте свідчення у справі, ви фактично цитуєте норми закону», - сказав Р.Кірєєв, звертаючись до Ю.Тимошенко.

На це екс-прем'єр сказала: «Я і даю свої свідчення».

За її словами, без вказівки норм законодавства не можна встановити істину у справі. У свою чергу Р.Кірєєв попередив її про неприпустимість зловживання своїм правом.

«До повноважень Кабінету міністрів відповідно до закону не входять обговорення директив на ведення переговорів і підписання контрактів з господарюючими суб'єктами», - сказала Ю.Тимошенко.


Нагадаємо, вчора захисник екс-прем'єра Сергій Власенко висловив думку, що його підзахисній світить від 7 до 10 років.

Генеральна прокуратура звинувачує Ю.Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні «газових контрактів» з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд «газової справи» 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Ю.Тимошенко було заарештовано. За інформацією держобвинувачення, підставою стало «перешкоджання у встановленні істини».


З 5 серпня під Печерським райсудом на Хрещатику прихильники і противники екс-прем'єра розгорнули свої намети