Тимошенко після реабілітації повернулася до нормального харчування

03 грудня 07:42

Екс-прем'єр відмовлялася від їжі з 29 жовтня по 15 листопада на знак протесту проти фальсифікацій на парламентських виборах. Припинити голодування її вмовили німецькі лікарі з берлінської клініки «Шаріте».

 

2 грудня закінчується реабілітація екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яку вона проходила після 18-денного голодування.

Реабілітація тривала стільки ж, скільки тривало і голодування - 18 днів. Сьогодні перший день, коли Тимошенко зможе нормально харчуватися.

«Паралельно з виведенням з голодування йде лікування основного захворювання, - зазначив головний лікар лікарні "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв. - Все нормально - в повній відповідності з рекомендаціями німецьких лікарів».

Як відомо, Юлія Тимошенко оголосила голодування 29 жовтня на знак протесту проти фальсифікацій на парламентських виборах.

Припинити голодування її вмовили німецькі лікарі з берлінської клініки «Шаріте». Вони продовжували терапію, доки Тимошенко виходила з свого голодування. Перші дні вона пила соки, потім почала вживати легку їжу.

15 листопада заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко повідомила, що Тимошенко після консультацій з німецькими лікарями погодилася вживати їжу, і продукти вже доставлені в її палату. !zn

Читайте також

Тимошенко пояснила, чому припинила голодування

Німецькі лікарі все-таки вмовили Тимошенко припинити голодування

Рада Європи закликала українську владу лікувати Тимошенко і Луценка за межами СІЗО