Тимошенко пише Пшонці скарги на слідчих. Для історії

25 травня 09:20

Юлія Тимошенко сьогодні пробула в Генпрокуратурі близько години і залишила її.

 

Як заявила Ю.Тимошенко журналістам, слідчий дозволив копіювати матеріали справи і сказав, що їй слід ознайомитися з ними протягом тижня.

Ю.Тимошенко повідомила, що їй дозволили зняти копії з матеріалів справи, давши тиждень на ознайомлення. Екс-прем'єр ознайомиться з ними в офісі партії "Батьківщина", оскільки не бачить необхідності щодня приходити до прокуратури для ознайомлення з матеріалами справи.

У той же час її захисник Сергій Власенко заявив, що вони з Тимошенко готують заяви на ім'я генерального прокурора у зв'язку з подіями, які сталися з екс-прем'єром у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

"Ми готуємо кілька заяв, близько чотирьох заяв про злочини, які вчора було скоєно під час абсолютно незаконних і брутальних дій, які хтось називає слідчими діями, а ми називаємо порушенням закону", - сказав С.Власенко.

При цьому Ю.Тимошенко заявила, що не має ілюзій щодо того, що генпрокурор відреагує на цю скаргу. "Коли ми пишемо скаргу, ми не розраховуємо на те, що він буде їх задовольняти, а ми розраховуємо на те, що пройдемо всі інстанції і потім, коли ця кримінальна влада буде відсторонена народом України, кожна людина, яка допускала порушення законів ... буде відповідати", - сказала лідер "Батьківщини".

Як повідомлялося, після виходу з Генпрокуратури у вівторок Ю.Тимошенко заявила, що у Генеральній прокуратурі України у вівторок її "принизливо обшукували". "Мене принизливо обшукали, описали мої особисті речі, порпалися в моїй сумці, описували кожну деталь, намагалися забрати у мене мобільний телефон та інші електронні засоби спілкування, в тому числі і iPad, виривали з рук", - сказала вона.