Тимошенко перевозять з 12-ти валізами і без інвалідного візка

30 грудня 09:04

Етапування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко до місця відбування покарання у Харківську область проходить з усіма зручностями.

 

Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба.

Перед виїздом її оглянули лікарі, які прийшли до висновку про те, що його стан здоров'я дозволяє транспортування.

«Для перевезення Ю.Тимошенко було надано комфортабельний мікроавтобус з усіма зручностями (біотуалет, умивальник, два дивани). При цьому було відправлено всі належні їй речі (12 валіз), для чого було залучено окремий автомобіль», - йдеться в повідомленні.

«Що стосується повідомлення у мережі Інтернет про те, що Ю.Тимошенко переміщали в інвалідному візку, то ця інформація не відповідає дійсності, є надуманими обставинами, розрахованими на те, щоб викликати необґрунтоване співчуття щодо стану її здоров'я», - повідомляє прес-служба.

Направлення Ю.Тимошенко до пенітенціарної установи було здійснено у зв'язку з набранням законної сили вироку, винесеного Печерським районним судом м. Києва, який залишено чинним ухвалою апеляційного суду від 23 грудня 2011 року, з дотриманням усіх вимог чинного законодавства.

Загалом упродовж цього тижня з Київського СІЗО до установ виконання покарань відповідно до встановленого законом порядку етапували всіх 150 засуджених, щодо яких вироки набрали законної сили, зазначає прес-служба.

Нагадаємо, сьогодні вранці екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко етапували з Лук'янівського СІЗО до колонії.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Ю.Тимошенко готуються етапувати до Качанівської жіночої колонії №54 у Харкові. Пенітенціарна служба спростувала ці чутки.

11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Ю.Тимошенко до позбавлення волі на 7 років за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією у 2009 році. 23 грудня Апеляційний суд залишив чинним даний вирок.