Тимошенко не виключає, що парламентські вибори закінчаться новою революцією

03 вересня 07:20

Екс-прем'єр вважає, що парламентські вибори-2012 можуть закінчитися революцією, але не такою мирною, як це було у 2004 році. На думку політика, Україна потребує допомоги демократичного світу.

 

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не виключає виникнення в Україні масштабних акцій протесту проти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради України.

«Це може закінчитися новою революцією, але далеко не так мирно, як це було в 2004 році. Ось чому Україна потребує допомоги демократичного світу зараз, коли ще існує шанс повернути Україну в європейську сім'ю з європейськими цінностями. Зараз, а не після виборів, коли буде вже занадто пізно», - вважає вона.

Тимошенко також заявляє, що не підтримує введення санкцій проти української держави і громадян України. На її думку, міжнародне співтовариство має «політично і морально» ізолювати владу, повідомляє офіційний сайт екс-прем'єра.

«Як може бути країна покарана двічі? Усередині - диктатурою, а зовні - санкціями? Однак демократичний світ повинен переглянути свої відносини з диктаторами. Великі держави не повинні задовольнятися успіхами економіки, вони також повинні забезпечити дотримання їхніх цінностей - свободи, справедливості, демократії та мирного життя для людей», - зазначила екс-прем'єр.

«Після вступу Януковича на посаду президента, у нього був неймовірний другий шанс виправити свої помилки, які він зробив до Помаранчевої революції, і стати шанованим лідером, що просуває Україну до членства в Євросоюзі. Замість цього він втратив все, що міг втратити політик: повагу і довіру. Навіть якщо він фальсифікує результати парламентських виборів у жовтні і отримає більшість, він, у кінцевому рахунку, програє», - переконана Тимошенко.

Нагадаємо, у жовтні в Україні відбудуться парламентські вибори. ЦВК відмовилася включити кандидатуру Тимошенко у партійний список Батьківщини, мотивуючи це тим, що екс-прем'єр-міністр має непогашену судимість. !zn

Читайте також:

Представник української влади в Євросуді: Тимошенко буде складно довести свою правоту

Тимошенко вимагає для себе конфіденційності

Тюремне відомство заявило, що Тимошенко погрожувала «наставити собі синці та показати їх пресі»