Тимошенко не хоче лікуватися в лікарні, що обрано фахівцями МОЗ

02 квiтня 14:52

Тимошенко наполягає, щоб її лікували відповідно до рекомендацій, наданих незалежними німецькими лікарями. Вибору вітчизняних фахівців вона не довіряє, тому що «ці люди півроку писали, що Тимошенко здорова і дозволяли проведення слідчих, процесуальних та інших дій».

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не довіряє вибору фахівцями Міністерства охорони здоров'я України лікарні для свого лікування, заявив її захисник, народний депутат України Сергій Власенко.

"Ніякої довіри чиновникам МОЗ, а також чиновникам Державної пенітенціарної служби у Юлії Тимошенко немає. Саме ці люди півроку писали, що Тимошенко здорова і дозволяли проведення слідчих, процесуальних та інших дій з Юлією Тимошенко", - цитує слова захисника прес-служба партії "Батьківщина".

"Тому доручити їм вибір медичної установи, доручити тим людям, які ще вчора говорили, що вона здорова, - нелогічно і нерозумно", - додав він.

МОЗ стверджує, що отримав згоду Тимошенко на стаціонарне лікування в Харкові

За словами Власенка, Тимошенко наполягає, щоб її лікували відповідно до рекомендацій, наданих незалежними німецькими лікарями. "Юлія Тимошенко тримає позицію з 14 лютого і її позиція незмінна. Вона вимагає неухильного дотримання лікування, встановленого німецькими лікарями у висновках її здоров'я, а також те, що її лікування може проводитися в спеціалізованому клінічному закладі, який спеціалізується на проблемах спини", - підкреслив він.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівській колонії, де вона знаходиться.

Згодом прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що лікування Тимошенко планується проводити у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці", матеріально-технічна база якої "повністю відповідає всім вимогам фахівців з Німеччини, погодженим також всіма фахівцями медкомісії МОЗ" .

У Державній пенітенціарній службі України повідомили, що охорону засуджених у разі їх вивезення за територію колонії можуть здійснювати як співробітники ДПтС, так і конвойні війська МВС, однак питання про охорону Тимошенко під час її лікування за межами Качанівської колонії поки не вирішене. !zn

Читайте також:

БЮТ оприлюднив вимоги до влади щодо лікування Тимошенко

У Януковича запевняють, що переговорів про лікування Тимошенко не ведуть

Співдоповідач ПАРЄ: Суди над Тимошенко і Луценком справедливими не були

У Качанівській колонії продемонстрували «ідеальні» умови для лікування Тимошенко (відео)