Тимошенко "не доставили" на зустріч з Яценюком

18 квiтня 12:25

Незважаючи на те, що побачення лідерів опозиції не відбулось, Яценюк упевнений, що це не завадить узгодити з Тимошенко подальші дії опозиції.

 

Зустріч лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка й екс-прем'єра Юлії Тимошенко у Качанівській колонії не відбулася.

Як повідомив начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін, Яценюк отримав роз'яснення, що побачення з Тимошенко може відбутися тільки у кімнаті для короткострокових побачень в адміністративному корпусі колонії. Аналогічна інформація була повідомлена і екс-прем'єру. Однак Тимошенко, за словами начальника колонії, сказала, що не зможе самостійно дійти до кімнати для побачень.

Первушкін зазначив, що немає можливості транспортування екс-прем'єра у цю кімнату. «У нас функції доставляти її туди немає», - сказав він.

У той же час, начальник колонії не відповів на питання, чому Яценюку не дозволено зустрітися з Тимошенко в її камері, як це було з членами Європарламенту. «Все проводилося за законом», - зазначив Первушкін.

У свою чергу Яценюк заявив, що відмова у побаченні з екс-прем'єром заборонила погодити з нею подальші дії опозиції.

«Ми не змогли зустрітися, але у нас є шлях, як узгодити наші політичні домовленості. І їм не вдасться перешкодити подальшому об'єднання опозиції і перемоги опозиції на виборах", - сказав він.

Яценюк зазначив, що просячи дозвіл на зустріч з Тимошенко, переслідував не тільки політичні цілі.

"Я в першу чергу її хотів побачити і підтримати по-людськи, сказати, що боротьба завжди приводить до перемоги", - сказав він.

Лідер "Фронту змін" також відзначив, що опозиція має намір продовжувати об'єднувальний процес, щоб отримати більшість місць у наступному складі Верховної Ради і "домогтися свободи для країни і для Тимошенко".

Нагадаємо, що Яценюк 7 квітня звернувся до генерального прокурора із заявою щодо зустрічі з Тимошенко, яка з кінця грудня 2011 року знаходиться у Качанівській колонії №54 міста Харкова.

Під час зустрічі лідери «Фронту змін» і ВО «Батьківщина» планували обговорити питання процесу об'єднання опозиції і вийти на остаточно узгоджений формат участі у виборах до Верховної Ради України у жовтні 2012 року. !zn

Читайте також:

Яценюк попросив побачення з Тимошенко, щоб обговорити формат об'єднання

Яценюк погодився на єдиний партійний список опозиції

Половині українців байдужий формат об'єднання опозиції


Генпрокуратура відмовила Яценюку у зустрічі з Тимошенко