Тимошенко можуть посадити довічно

07 квiтня 05:45

Нові справи про резонансні вбивства на Донбасі в 90-х, в причетності до яких хочуть звинуватити Тимошенко, загрожують їй довічним ув'язненням.

 

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляє, що Юлії Тимошенко може загрожувати покарання аж до довічного позбавлення волі.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 6 квітня, відповідаючи на питання яке покарання загрожує Тимошенко, якщо буде доведена її причетність до вбивства Євгена Щербаня.

«Зараз не варто говорити про те, який термін покарання може бути якщо раптом ... Але за такі злочини передбачається міра покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі», - сказав він.

Кузьмін заявив, що майже 10 років тому був допитаний свідок, який стверджує, що йому відомо, що «Юлія Володимирівна мала міцні зв'язки з бандою Кушніра, була особисто знайома з Кушніром та його бойовиками». Крім того, додав він за показаннями цього свідка, сама Тимошенко неодноразово говорила про те, що зверталася до Кушніра і його бандитів за допомогою.

Крім того, стверджує Кузьмін, були прямі свідчення свідків, що вбивства відбувалися в інтересах Тимошенко на замовлення колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

Нагадаємо, що 4 квітня син убитого Євгена Щербань Руслан заявив, що вважає Тимошенко причетною до вбивства його батька в 1996 році, і закликав прокуратуру провести розслідування.

Генеральна прокуратура заявила, що відновила слідство в справі про вбивство Щербаня і перевіряє заяву Щербаня-молодшого про можливу причетність Тимошенко до вбивства. !zn

Читайте також:

Вбивця Щербаня переведений з колонії в Київське СІЗО


Янукович і його оточення можуть бути причетні до вбивств Гетьмана і Щербаня

Влада намагається відправити Луценка і Тимошенко лікуватися за кордон і зробити їх «втікачами»


Прокуратура вибиває свідчення проти Тимошенко з вбивці Щербаня