Тимошенко мають намір 18 січня доставити до суду за допомогою «Беркута»

19 грудня 11:54

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко отримала інформацію про те, що у пенітенціарної служби є вказівка ​​силоміць доставити її на судове засідання, яке пройде 18 січня 2013 року. За словами захисту Тимошенко, екс-прем'єра планують транспортувати за допомогою співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут».

 

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що є рішення про примусову доставку його підзахисної до суду у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України» 18 січня.

«Вчора від співробітників Пенітенціарної служби України Юлія Володимирівна отримала інформацію про те, що пенітенціарна служба за станом на вчора отримала вказівку не дивлячись ні на що силою доставити її на судове засідання, яке пройде 18 січня вже наступного року», - сказав Власенко.

Захисник додав, що за тією інформацією, яка є у Тимошенко, її планують транспортувати за допомогою співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут», яким доручено силоміць перевезти екс-прем'єра до суду.

«Ми будемо використовувати всі існуючі законні способи і важелі, щоб протидіяти будь-якому порушенню закону. Якщо на момент 18 січня стан здоров'я Тимошенко буде таким, яке дозволить брати участь у судовому засіданні, то, звичайно ж, вона візьме участь у ньому», - зазначив він.

- Міжнародна комісія лікарів вважає, що у Тимошенко немає протипоказань для відвідування суду


Однак, за словами захисника, такі висновки можуть робити лише ті лікарі, які здійснюють лікування екс-прем'єра, а саме співробітники німецької клініки «Шаріте», висновки яких на сьогоднішній день говорять про необхідність продовження подальшого лікування Тимошенко і терапії за відсутності стресових ситуацій.

Згідно з висновками медиків, які озвучив Власенко, німецькі лікарі констатують поліпшення стану здоров'я екс-прем'єра, однак вони не настільки істотні і лікування необхідно продовжити.

Нагадаємо, держзвинувачення допускає можливість заявлення клопотання про примусову доставку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у харківський суд на розгляд справи ЄЕСУ.

18 грудня засідання у справі ЄЕСУ у черговий раз було перенесено через відсутність екс-прем'єра. Наступне має відбутися 18 січня 2013 року.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення свободи за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році.

У Харкові проходять судові засідання ще за одним звинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності ЄЕСУ. На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь у засіданнях суду у режимі відеоконференції Тимошенко категорично відмовляється.

Тимошенко звинувачують за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість; несплата податку з підприємства ЄЕСУ; несплата прибуткового податку; здійснення злочину шляхом службового підроблення. !zn

Читайте також:

Власенко впевнений, що для закриття справи ЄЕСУ не обов'язково присутність Тимошенко

Тимошенко хочуть примусово доставити до суду

Суд над Тимошенко перенесли на 18 січня

Суд Нью-Йорка звільнив Тимошенко від $18,3 млн боргів