Тимошенко лікуватимуть у лікарні без наручників і відеоспостереження

04 квiтня 09:23

Охороняти в лікарні Юлію Тимошенко будуть співробітниці колонії. Тюремники обіцяють не застосовувати наручники. Відеоспостереження у лікарні ведеться тільки у коридорі, у палаті екс-прем'єра його не буде. У лікарні для Тимошенко передбачено: палату, де є ліжко, шафу, бра для читання, умивальник, електрочайник, кулер з водою і плазмовий телевізор, окремий туалет, а також кімнату для прийому їжі і кімнату для зустрічі з захисниками.

 

У палаті Центральної клінічної лікарні №5 у Харкові, де планується лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко, відеоспостереження не передбачено, заявив в.о. начальника управління пенітенціарної служби у Харківській області Євген Бараш.

«Ми готові доставити Юлію Володимирівну сюди для забезпечення стаціонарного лікування і забезпечити їй відповідну охорону, охороняти її будуть співробітники колонії жіночої статі. Ніяких наручників застосовуватися не буде. У палаті відеоспостереження ніякого не буде. У коридорах відеоспостереження є практично у всій лікарні. Це (відеоспостереження у коридорах) будуть здійснювати співробітники органів внутрішніх справ», - сказав він журналістам у ЦКЛ №5 у середу.

Для перебування Тимошенко передбачено три приміщення на 9-му поверсі лікарні: палата, де є ліжко, шафа, бра для читання, умивальник, електрочайник, кулер з водою і плазмовий телевізор, окремий туалет, а також кімната для прийому їжі і кімната для зустрічі з захисниками.

На цьому ж поверсі знаходиться кабінет для плазмофорезу, а також для проведення різних процедур, в якому є стіл витягнення і стіл Побота - для проведення лікувальної фізкультури.

Як повідомив головлікар лікарні Михайло Афанасьєв, фізіотерапевтичні процедури планується проводити безпосередньо у палаті Тимошенко, а в разі необхідності використання столів її доставлять у кабінет для плазмофорезу.

Він також підкреслив, що можливе перебування Тимошенко у лікарні не вплине на режим роботи установи. !zn

Читайте також:

Тимошенко дозволили зустрітися з представниками Freedom House

Німецькі лікарі перевірять лікарню, де планується лікувати Тимошенко

МОЗ вирішить, чи потрібне Луценку лікування за межами СІЗО

Глави українських церков попросили Януковича звільнити Тимошенко, Московський патріархат утримався